15 Eylül 2009 Salı

MARMARİS ADALAR

Deniz Mağarası:
Kentin yakın çevresinde, denizden motorlarla ulaşılan küçük bir deniz mağarası vardır. Marmaris Deniz Mağarası adıyla anılan bu mağara, henüz turizm amaçlı planlanmış değildir.

Bayırköy:
Marmaris'in güneybatısındaki Bayırköy son yıllarda jiplerle yapılan safari turlarının gözde durak noktalarından biri. Yerliler, köy meydanındaki dev çınar ağacının etrafında bir tur atmanın, insan ömrünü uzattığına inanıyorlar. Bayırlılar bunu çınarın gövdesine de yazıp asmışlar.

Cennet (Nymara) Adası:
Marmaris'in tam karşısındadır. Yarımada, teknelerin günübirlik uğrak yerlerinden biridir. Manzarası çok güzel olan adanın iskelesinde çardak lokantaları ve kaffeler vardır.

Çetibeli:
Akyaka Köyü-Marmaris yolunun 8. kilometresinde, Çamlı Köyü'nün doğusunda, yol üstündedir. Çetibeli'nde, tıpkı Akyaka'da olduğu gibi çayların üzerindeki iskelelere kurulmuş olan lokantalarda alabalık ve yörenin spesyalitesi olan sac kavurma yenebilir. Köylülerin işlettiği bu mekanlarda sabahları çam balıyla kahvaltı yapmak da mümkün.

Günnücek Mesiresi:
Yalancı Boğaz civarında, günlük ağaçlan arasında bir mesiredir. Piknik alanı, orman idaresi tarafından düzenlenmiş, gerekli altyapı hizmetleri getirilmiştir.

Marmaris ve Datça (Reşadiye) Yarımadası Kıyıları:
Bu kıyılarda, eşsiz güzellikte birçok doğal liman ve demirleme yeri vardır.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder