29 Ocak 2011 Cumartesi

İYİ BAYRAMLAR!



Hayat akıp giderken...Siz siz olun,bugün aklınızdan geçen güzellikleri asla yarına bırakmayın..Ne yapacaksanız, hemen ama hemen şimdi yapın...Çiçek mi sulayacaksınız,sulayın...Kitap mı okuyacaksınız, okuyun... Sinemada çok beğendiğiniz bir film mi var, hemen gidin seyredin... Bir yakınınızı aramak mı istiyorsunuz? Sarılın telefona ve hemen arayın...Yiyin, için, şarkı söyleyin, dans edin... Ama ne yapacaksanız hemen yapın...Çünkü siz bugün bugünü yaşıyorsunuz.. Ve yarını da yaşayacağınıza dair hiç bir garantiniz yok. Ne zaman bir mezarlığın önünden geçsem hep aynı şey geçer aklımdan… “Orada yatanlar sadece bedenler değil.. Ertelenmiş umutlar... Söylenmemiş sözler...Yarım bırakılmış işler..."

Evet, evet... Kim bilir onlar hayata veda ettikleri sırada neleri yarım bırakmışlardı?Kimisi, "Tamam, onu kırdım, ama nasılsa yarın gönlünü alırım" diyordu... Kimisi “bu konsere bir daha ki sefere giderim" demişti... Kimisi de" Tatile haftaya çıkarım, hele su işi de halledeyim" diye düşünüyordu...Ve onların hiçbiri, düşündüklerini yapamadı... Belki bir küçük çocuk babasından gelecek bisikleti bekliyordu... Adamsa " Bu akşam yorgunum, yarın alır giderim" diye düşünmüştü...Ve o çocuk hiçbir zaman babasının alacağı bisiklete binemedi... İtiraf etmeliyiz ki bizler; belki iyi belki kötü ama çok yanlış yaşıyoruz... Hepimizin hayatı , yarınlara bırakılmış işlerle, ertelenmiş umutlarla dolu... Çalışıyoruz, çalışıyoruz... Hayatın tüm güzel renklerini ellerimizle itiyoruz... Ve de sanki tüm yarınlar bizimmiş gibi, hayaller kurup duruyoruz... Sevinçleri, mutlulukları hep sonraya bırakıyoruz... Üzüntüleri, kederleri o an yaşıyoruz… Affetmeyi unutmak, affetmekten kolayımıza geliyor. Yok saymak, sevdiğimizi söylemekten kolayımıza geliyor.

Bizler var ya bizler... İnanın çok yanlış yaşıyoruz...

Yastığın yanına bayramlık ayakkabıların konduğu, bayramlık giysilerin kapı arkasına asıldığı günlerde kar beyaz mendillerin içine konan harçlıkların heyecanını özlerken bir yıl daha geçti… “İyi bayramlar dostlar”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder